Léto a zmrzlina patří jednoduše k sobě, bez pořádné dávky domácí zmrzliny to nejde, hlavě u dětí!
Foodblogerka Maria vymyslela překvapení (nejen) pro všechny mlsné děti: Moje děti velmi rádi mlsají a jsou mým hnacím motorem v kuchyni, velmi ráda pro ně vymýšlím a tvořím zdravé recepty. Tentokrát jsem se rozhodla použít rostlinné produkty, krásné voňavou vanilku a slaný karamel. Je to skvělá, lehce stravitelná kombinace, pro malé i velké.
Na vanilkovou zmrzlinu budeme potřebovat:
- 200 ml kokosového mléka z plechovky
- 100g rostlinné šlehačky
- 2 čl vanilkové pasty
- 1 mrazený banán
- špetka mleté vanilky
- 2 PL slaného karamelu
- karamelové kousky na posypání
Děti si přejí sněhové koule. Není problém, máma Maria umí vykouzlit sněhové koule v jakémkoli ročním období. Zvládnete to i vy, jsou hotové jedna dvě :-)
Hotovo jedna dvě:
- Příprava je jednoduchá, bez větší práce. Do mixéru si vylijeme kokosové mléko a smetanu. Mixujeme dokud se směs krásně nepropojí. Postupně přidáme banán. Na závěr dochutíme vanilkovou pastou a mletou vanilkou. Ta chuť a vůně je prostě úžasná: Vanilkovo - vanilková!
- Směs přendáme do nádoby s víčkem a necháme v mrazicím boxu ztuhnout. Před servírováním si nádobu vyjmeme a necháme ji "povolit" při pokojové teplotě. V tomto teple je to opravdu jen pár minut.
Slaný karamel pozvolna rozpustíme v rendlíku na plotně, zmrzlinu polijeme a ozdobíme karamelovými kousky.