Domácí, skvělá a voňavá! Zapomeňte na salko v plechovce, udělejte si poctivou karamelovou zmrzlinu sami doma.
Budete potřebovat:
200 ml smetany ke šlehání (aspoň 30%)
50 ml mléka
3 lžíce slaného karamelu s vanilkou
1 lžička vanilkového extraktu (pro extra vanilkovou chuť)
Postup:
- Jestli máte karamel v chladničce, tak ho dvě hodiny předem vyndejte, aby byl tekutý. Smíchejte mléko s karamelem a vanilkovým extraktem.
- Vyšlehejte šlehačku. Když šlehačka zhoustně, snižte otáčky na šlehači a začněte pomalu přilévat karamelovou směs.
- Jakmile se vše spojí, přelijte směs na zmrzlinu do zmrzlinovače a nechte zpracovat zmrzlinu.
- Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do misky, kterou po dvou hodinách v mrazáku opět promíchejte nebo prošlehejte.
TIP: Nastrouhejte hořkou čokoládu na hrubé hoblinky vmíchejte je do vanilkové směsi těsně před zchlazením.