Populární cheesecake můžete připravit na různé způsoby s různými příchutěmi a polevami. Méně pracný korpus je složen ze sušenek a másla. my vám ale přinášíme recept na korpus na cheesecake bez sušenek! Jednoduše a z několika ingrediencí vykouzlíte úžasný korpus a podle vlastní chuti a fantazie si ho ozdobíte. Nejoblíbenější korpus je mandlový, kokosový, oříškového a karamelový.
Mandlový korpus na cheesecake
- 100g hladké špaldové mouky
- 50g mandlové mouky
- 30g ovesné mouky (mleté ovesné vločky)
- 80g moučkového cukru
- 70g másla
- 1čl vanilkové pasty
- 1 vejce
- špetka vanilkové soli
Oříškový korpus na cheesecake
- 120g hladké špaldové mouky
- 30g oříškového mouky
- 50g špaldové ovesné mouky (mleté špaldové ovesné vločky)
- 80g moučkového cukru
- 80g másla
- 1 čl mleté vanilky
- 1 vejce
- špetka vanilkové soli
Karamelový korpus na cheesecake
- 150g hladké špaldové mouky
- 1 PL slaného karamelu
- 75g másla
- 1 vejce
- 90g moučkového cukru
Postup pro všechny tipy korpusů
- Korpus připravíme rozmixováním všech ingrediencí.
- Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 28 cm a pomocí lžíce vytvarujeme korpus. Pečeme 10 minut na 170 stupňů.
Náplň na cheesecake
- 500g mascarpone
- 400ml kokosového mléka v plechovce
- 180g řecký jogurt
- 200g zakysané smetany
- 2 domácí vajíčka
- 3 PL javorového sirupu
- 5 PL sladidla (moučkového cukru)
- 1 čl mleté vanilky
- 1 citron (kůra a šťáva)
- 1 lžíce hladké mouky
Lime Curd
- 6 domácích vajíček,
- 6 PL třtinového moučkového cukru,
- kůra a šťáva ze 6 limetek
- 1 lžička vanilkového extraktu z Mauricia
Jak na náplň:
- Všechny suroviny na náplň si předem vyndáme z lednice. Suroviny by měly být pokojovou teplotu.
- V kuchyňském robotu si na nízkých otáčkách umixujeme mascarpone, kokosové mléko, jogurt a smetanu, přidáme cukr, vajíčka, mletou vanilku a javorový sirup. POZOR: Hmotu mícháme na nízkých otáčkách, mohla by se srazit.
- Na závěr přidáme prosátou mouku se sladidlem, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme na předpřipravený korpus.
- Pečeme 50 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme při pootevřené troubě vychladnout, později přendáme do chladničky.
Jak na Lime Curd:
- Nejdříve si utřeme cukr s vajíčky do pěny, přidáme kůru a šťávu a vanilkový extrakt.
- Nad párou směs mícháme 5-7minút, hustou směs prolisujeme přes síto. Odložíme.
- Druhý den naneseme na vychlazený cheesecake a dozdobíme.
Dobrou chuť přejeme!
Dejte nám vědět, který korpus se Vám líbí nejvíce. Foodblogerka Maria nejraději připravuje mandlový korpus na cheesake, který vyfotila se skvělým sladko - kyselým lime Curd.
Podělte se s námi o Vaše výtvory, rádi je na našem webu zveřejníme!