GRADE B Vanilkové lusky Vanilka bourbon, Madagaskar, 14cm
Související produkty
Detailní popis produktu
Vanilkové lusky v Grade B kvalitě. Každý lusk vanilky bourbon měří +14cm a dovážíme je z vanilkového ostrova Madagaskar.
Vanilka Bourbon se hodí do těst, krémů, náplní, buchet, dortů a všeho pečení, také do mléčných shaků. Připravit z ní můžete výborné alkoholické i nealko koktejly (spojení vanilka, třtinový cukr a rum je na Mauriciu velmi oblíbená a je vážně neodolatelná). Vanilka se hodí také do čaje - například vanilkový čaj roiboos připravíte tak, že vložíte podélně rozříznutý lusk do horkého čaje a necháte chvíli odstát.
Výborná je vanilka bourbon do marinád na grilování masa, na pečená masa a na nakládané sýry. Ano opravdu na slaná jídla! Typickým znakem vanilky bourbon je lehce kouřový nádech a bourbonový odstín vůně, který dodá masovým pokrmům velmi intenzivní chuť i vůni (podobá se například vaření s černým pivem nebo na medu).
Všem jídlům i nápojům dodá chuť i vůni tak nezaměnitelnou a originální - vanilka patří hned po šafránu k nejdražším a nejlepším kořením světa.
Skladování vanilky:
Vanilku skladujeme při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu. Vanilkový lusk můžeme třeba obalit potravinářskou fólií nebo použít mikrotenový sáček. Mletou vanilku nejlépe uchováme tradiční kořence, nebo stejně, jako běžné koření v sáčku. Nedávejte vanilku nikdy do chladničky, ztratila by svoji typickou vůni a lusky by se vysušily!
Domácí tvarohová zmrzlina
Suroviny:
- 250 g tvarohu
- 120 g zakysané smetany
- 5 polévkových lžic moučkového cukru
- 100 g hořké čokolády + 4 -5 rozdrcených kakaových bobů na ozdobení
- 2 vanilkové lusky (podélně rozkrojte a vyškrábněte špičkou nože vnitřek lusku, který použijete)
Postup:
Vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkovou pastu nebo vnitřek vanilkového lusku (Pokud máte rádi opravdu hodně intenzivní vanilkovou zmrzlinu, dejte obojí – pastu i lusk). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a vyšleháme spolu s tvarohovou směsí. Vše rozdělíme do misek, posypeme drcenými kakaovými boby a misky vložíme do mrazáku
Příprava vanilky před vařením:
Vanilkové lusky podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme vnitřek lusku, který potom použijeme pro vaření. Slupku lusku nevyhazujte, naopak, dejte ji do láhve s mlékem, který vám vanilka nádherně provoní a k snídani si vychutnáte výborné vanilkové mléko.
Vanilku mletou a vanilkový extrakt nemusíte nijak připravovat. Stačí přidat tam, kde chcete cítit nádhernou vanilkovou vůni.
Domácí vanilkový bourbon:
2 lusky vanilky podélně rozřízněte a vložte do láhve, zalijte půl litrem kvalitního alkoholu (kvalitní vodka, třtinový rum, bourbon...) , uzavřete a za 4 týdny máte výborný vanilkový bourbon. Krásný dárek, který potěší!
Balení vakuum.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.