GRADE B Vanilkové lusky Vanilka bourbon, Madagaskar, 14cm

72 Kč 323 Kč 645 Kč od 72 Kč 65 Kč / 1 ks 65 Kč / 1 ks
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Zvolte variantu
Počet kusů
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
22.11.2024 22.11.2024 22.11.2024 Zvolte variantu

Vanilkové lusky ve kvalitě Grade B z ostrova Madagaskar. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vanilkové lusky v Grade B kvalitě. Každý lusk vanilky bourbon měří  +14cm a dovážíme je z vanilkového ostrova Madagaskar. 

Vanilka Bourbon se hodí do těst, krémů, náplní, buchet, dortů a všeho pečení, také do mléčných shaků. Připravit z ní můžete výborné alkoholické i nealko koktejly (spojení vanilka, třtinový cukr a rum je na Mauriciu velmi oblíbená a je vážně neodolatelná). Vanilka se hodí také do čaje - například vanilkový čaj roiboos připravíte tak, že vložíte podélně rozříznutý lusk do horkého čaje a necháte chvíli odstát.

Výborná je vanilka bourbon do marinád na grilování masa, na pečená masa a na nakládané sýry. Ano opravdu na slaná jídla! Typickým znakem vanilky bourbon je lehce kouřový nádech a bourbonový odstín vůně, který dodá masovým pokrmům velmi intenzivní chuť i vůni (podobá se například vaření s černým pivem nebo na medu).

Všem jídlům i nápojům dodá chuť i vůni tak nezaměnitelnou a originální - vanilka patří hned po šafránu k nejdražším a nejlepším kořením světa.

Skladování vanilky:

Vanilku skladujeme při pokojové teplotě bez přístupu vzduchu. Vanilkový lusk můžeme třeba obalit potravinářskou fólií nebo použít mikrotenový sáček. Mletou vanilku nejlépe uchováme tradiční kořence, nebo stejně, jako běžné koření v sáčku. Nedávejte vanilku nikdy do chladničky, ztratila by svoji typickou vůni a lusky by se vysušily!

Domácí tvarohová zmrzlina

Suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 120 g zakysané smetany
  • 5 polévkových lžic moučkového cukru
  • 100 g hořké čokolády + 4 -5 rozdrcených kakaových bobů na ozdobení
  • 2 vanilkové lusky (podélně rozkrojte a vyškrábněte špičkou nože vnitřek lusku, který použijete)

Postup:

Vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkovou pastu nebo vnitřek vanilkového lusku (Pokud máte rádi opravdu hodně intenzivní vanilkovou zmrzlinu, dejte obojí – pastu i lusk). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a vyšleháme spolu s tvarohovou směsí. Vše rozdělíme do misek, posypeme drcenými kakaovými boby a misky vložíme do mrazáku

Příprava vanilky před vařením:

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme vnitřek lusku, který potom použijeme pro vaření. Slupku lusku nevyhazujte, naopak, dejte ji do láhve s mlékem, který vám vanilka nádherně provoní a k snídani si vychutnáte výborné vanilkové mléko.

Vanilku mletou a vanilkový extrakt nemusíte nijak připravovat. Stačí přidat tam, kde chcete cítit nádhernou vanilkovou vůni. 

Domácí vanilkový bourbon:

2 lusky vanilky podélně rozřízněte a vložte do láhve, zalijte půl litrem kvalitního alkoholu (kvalitní vodka, třtinový rum, bourbon...) , uzavřete a za 4 týdny máte výborný vanilkový bourbon. Krásný dárek, který potěší! 

Balení vakuum.

5
K Avatar autora | 27.9.2024
S produktom som spokojna, lusky čerstvé a voňavé. Rýchly a bezstarostné dodanie.
5
MM Avatar autora | 22.9.2024
☺️👉🌹
5
L Avatar autora | 16.3.2021
S nákupem jsem moc spokojená. Lusky přišly krásně čerstvé a voňavé a jsou opravdu velké. Použila jsem na výrobu domácího vanilkového cukru a vanilkového extraktu :)
5
MT Avatar autora | 18.12.2020
Nadmíru spokojen.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.