Jablečno - dýňová přesnídávka s cejlonskou skořicí

Každoroční podzimní zavařování má v rodině foodblogerky Marii dlouholetou tradici: "Zavařujeme různé ovoce či zeleninu, připravujeme si domácí sirupy, džemy či přesnídávky. V naší rodině jsou velmi oblíbené jablečné s hruškami, švestkami či dokonce i s hokkaido dýní. Přiznám se, že mě skvělá chuť mile překvapila .. Dýně hokkaido se dnes již běžně využívá na sladké pečení, tak vyzkoušejte i tuhle přesnídávku. Využili jsme kořeněnou chuť a vůni cejlonské skořice, sladkou chuť jablek a meruněk."

Nabízíme Vám další podzimní recept, který ocení zejména maminky na mateřské dovolené. Na přípravu budeme potřebovat:

1200x628_jablecno_dynova_presnidavka_skorice1

  • 500g jablek
  • 150g meruněk
  • 150g dýně hokkaido
  • 1 balení zlatého klasu
  • 5 PL kokosového cukru
  • 2 PL cejlonské skořice
  • 1 čl kyseliny citronové

Příprava a postup:

  1. Jablka, meruňky a dýni hokkaido si omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce vložíme nejdříve hokkaido, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme do poloměkka. Postupně přidáváme jablka a meruňky. V tomto bodě procesu dochutíme cukrem a cejlonskou skořicí.
  2. Voda ve směsi pomalu mizí, přichází na řadu zlatý klas, který rozděláme v odebrané vodě z hrnce. Zlatý klas přilijeme do hrnce se směsí, provaříme a vypneme. Přesnídávka zůstává stále řídká.
  3. Ještě teplou směs přelijeme do zavařovacích lahví a sterilujeme přibližně 15 minut. Otočíme víčkem dolů a necháme odpočívat 24 hodin.

Co říkáte na další tip zdravé svačinky pro malé i velké? Nebojte se experimentovat s námi: Cejlonská skořice přesnídávku provoní, vyzvedne kořeněnou chuť této podzimní pochoutky.

Pravá domácí výživa Vás přenese do voňavé babiččiny zahrady .. nevěříte? Vyzkoušejte podzimní dobrotu a podělte se s námi o Váš názor.

Dobrou chuť přejeme!

1200x628_jablecno_dynova_presnidavka_skorice (1200 x 628 px)