Na báječnou snídani pro jednoho velkého jedlíka nebo pro dva skromnější budete potřebovat:
- 2 menší vejce
- 2 lžičky vanilkové pasty
- 3 lžíce kokosové mouky
- 2 a 1/2 lžíce mandlové mouky
- 200ml mandlového mléka
- 1 lžička kypřícího prášku
- rybízová marmeláda na promazání a lesní ovoce na ozdobu
Jak na to:
- Všechny suroviny prošlehejte metličkou v misce a nechte 5 minut odpočívat.
- Lívanečník potřete máslem nebo olejem a rozehřejte na sporáku.
- Směs na lívanečky ještě jednou promíchejte: Pokud je moc hustá, přidejte trošku mléka, pokud je moc tekutá, přidejte mandlovou mouku.
- Lívance usmažte do zlatova po obou stranách a podávejte ještě horké.
TIP: Lívanečky jsou úplně boží se slaným karamelem!