Zdravá, zelená snídaně! Dodejte tělu spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny hned zrána, radí foodbloggerka Maria - máma se závislostí na pečení dobrot a jedním dechem dodává: "Díky vanilce jsou vafle velmi chutné i jen tak samotné, takto je milují moje děti. Říkají jim Šrekovy wafle!"
Budete potřebovat:
- 80g najemno umletých (zmixovaná) ovesných vloček,
- 30g hladké špaldové mouky (můžete zaměnit za klasickou hladkou pšeničnou),
- 1 vejce,
- hrst špenátu
- 200 ml mléka
- 1čl vanilkové pasty
- 1čl cejlonské skořice
- 2čl kypřícího prášku
Postup:
- Všechny ingredience si umixujeme do hladké kaše, trvá to pár sekund.
- Směs dávkujeme do vaflovače, doporučuji si vaflovač před pečením vymazávat tukem, můžete použít sprej s kokosovým olejem. Je to velmi praktické a vydrží poměrně dlouho.
- Pečení si sledujte, doporučuji 3-5minút.
- Servírování je na každém z nás. Můžeme je přelít rozehřátou čokoládou, případně ji potřete domácí nutellou a ozdobte ovocem.
Recept pro vás s láskou a péčí připravila foodbloggerka Maria.