Rajčatová polévka s vanilkovou solí

Je sladká a slaná zároveň, přesně jako vanilková sůl, která vznikla kombinací soli a mleté ​​pravé vanilky. "Recept mám od maminky, která nám ji jako dětem připravovala nejčastěji o víkendu. Říkali jsme jí „červená polévka“. My ji budeme připravovat z čerstvých rajčat, chuť je výraznější než z protlaku." Prozradila foodbloggerka Maria.

1200x628_rajcatova_polevka

Budeme potřebovat:

  • 8 -10ks větších rajčat
  • 2 - 3 PL olivového oleje
  • 1 PL hladké špaldové mouky
  • vanilková sůl
  • voda
  • mletý pepř
  • 1 PL třtinového cukru
  • 1 čl. sójové omáčky

Jak na to:

  1. Do středně velkého hrnce si nalijeme olivový olej, zpěníme a přisypeme mouku. Celé to trvá přibližně 2-3minuty. Následně přidáme rozmixovaná rajčata, trochu vody. V této fázi můžeme polévku dochutit mletým pepřem, cukrem, sójovou omáčkou a vanilkovou solí. Na celé polévce je nejlepší právě ta sůl, opravdu!
  2. Vanilková, exotická chuť je v celé vaší kuchyni. Polévku provaříme přibližně 20 minut a můžeme podávat. Dozdobíme bazalkou, parmazánem.

Dobrou chuť a dejte vědět, co říkáte vanilkovou sůl, jsme zvědaví na vaše reakce!