Je sladká a slaná zároveň, přesně jako vanilková sůl, která vznikla kombinací soli a mleté pravé vanilky. "Recept mám od maminky, která nám ji jako dětem připravovala nejčastěji o víkendu. Říkali jsme jí „červená polévka“. My ji budeme připravovat z čerstvých rajčat, chuť je výraznější než z protlaku." Prozradila foodbloggerka Maria.
Budeme potřebovat:
- 8 -10ks větších rajčat
- 2 - 3 PL olivového oleje
- 1 PL hladké špaldové mouky
- vanilková sůl
- voda
- mletý pepř
- 1 PL třtinového cukru
- 1 čl. sójové omáčky
Jak na to:
- Do středně velkého hrnce si nalijeme olivový olej, zpěníme a přisypeme mouku. Celé to trvá přibližně 2-3minuty. Následně přidáme rozmixovaná rajčata, trochu vody. V této fázi můžeme polévku dochutit mletým pepřem, cukrem, sójovou omáčkou a vanilkovou solí. Na celé polévce je nejlepší právě ta sůl, opravdu!
- Vanilková, exotická chuť je v celé vaší kuchyni. Polévku provaříme přibližně 20 minut a můžeme podávat. Dozdobíme bazalkou, parmazánem.
Dobrou chuť a dejte vědět, co říkáte vanilkovou sůl, jsme zvědaví na vaše reakce!