Polévka z červené čočky a kokosového mléka s vanilkovou solí

"U nás doma je červená čočková oblíbená, doba vaření a přípravy je krátká a to mi vyhovuje." Říká Maria a jedním dechem dodává: "Do polévky jsem použila tajnou ingredienci, kterou ráda používám u sladkých i slaných receptů. Jedná se o vanilkovou sůl, která dodá polévce neodolatelnou chuť. Krásně propojí chutě čočky, mrkve a vanilky."

1200x628_cockova_polevka_vanilkova_sul

Budeme potřebovat:

  • 1 šálek červené čočky
  • 5-6 ks mrkve
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • špetka čerstvého zázvoru
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 100ml kokosového mléka v konzervě
  • vanilková sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

Na olivovém oleji nebo másle lehce opečeme šalotku s česnekem a zázvorem. Přidáme nastrouhanou mrkev, pepř, vanilkovou sůl a krátce spolu opékáme. Po chvíli přidáme čočku a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka.

Kdo má rád krémové, husté polévky, umixuje polévku na hladký krém. Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, rozředíme kokosovým mlékem a máme hotovo. 

Kde nejraději používáte vanilkovou sůl? Podělte se s námi o váš oblíbený recept :-)