"U nás doma je červená čočková oblíbená, doba vaření a přípravy je krátká a to mi vyhovuje." Říká Maria a jedním dechem dodává: "Do polévky jsem použila tajnou ingredienci, kterou ráda používám u sladkých i slaných receptů. Jedná se o vanilkovou sůl, která dodá polévce neodolatelnou chuť. Krásně propojí chutě čočky, mrkve a vanilky."
Budeme potřebovat:
- 1 šálek červené čočky
- 5-6 ks mrkve
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- špetka čerstvého zázvoru
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml kokosového mléka v konzervě
- vanilková sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Postup:
Na olivovém oleji nebo másle lehce opečeme šalotku s česnekem a zázvorem. Přidáme nastrouhanou mrkev, pepř, vanilkovou sůl a krátce spolu opékáme. Po chvíli přidáme čočku a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka.
Kdo má rád krémové, husté polévky, umixuje polévku na hladký krém. Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, rozředíme kokosovým mlékem a máme hotovo.
Kde nejraději používáte vanilkovou sůl? Podělte se s námi o váš oblíbený recept :-)