Mutton Curry!, 50g
Detailní popis produktu
Mutton Curry je:
- autentické - přímo těch nejlepších obchodníků z kořením v Indii
- všestranné - ideální pro jehněčí, ale skvělá i pro jiné druhy masa a zeleninové pokrmy
- kvalitní - vybrané bylinky a koření nejvyšší kvality pro nezapomenutelný gastronomický zážitek
- čistě přírodní - bez aditiv a konzervantů
Vyzkoušejte Mutton Curry v receptu na Indické jehněčí a nechte se unést do kulinářského ráje plného bohatých chutí a vůní!
Složení: skořice, hřebíček, muškátový oříšek, černý kardamom, pepř, bobkový list, koriandr, chilli
Indické jehněčí
Budete potřebovat:
- Jehněčí maso: 2 kg, např. z kýty nebo plece, na kostky.
- Koření: Mutton Curry, česnek, pepř
- Ostatní: Jablečný ocet, slunečnicový olej, cibule, konzervovaná rajčata krájená, sůl, třtinový cukr.
Jak na to?
- Koření i s utřeným česnekem smíchejte v misce a jehněčí maso směsí posypte. Přilijte ocet a nechte marinovat 3 hodiny.
- V hrnci osmažte maso na oleji, vyjměte a osmažte cibuli. Přidejte zbytek octa, maso, rajčata, sůl, cukr a vodu.
- Dusíme v troubě předehřáté na 170 °C 2 až 2 a 1/2 hodiny. Podávejte s rýží.
Tip na nápoj: K tomuto jídlu si skvěle sedne silnější suché červené víno, třeba Malbeck!
Odkaz rodiny Mohanlal Verhomala
Mohanlal Verhomal byl synem obchodníka s kořením v malém indickém městě. Od mládí ho fascinovaly vůně a chutě, které jeho otec přivážel z různých koutů Indie. Mohanlal věděl, že indické koření má potenciál oslovit celý svět. S touhou rozšířit rodinný obchod se vydal na cestu, která změnila osud jeho rodiny i města, ve kterém žil.
Se sáčky s kořením a stál Mohanlal před pevností nebo palácem, dvěma místy, kde viděl turisty. Jeho charisma a znalost koření přilákaly pozornost, a když se o něm zmínil v průvodci, začal trh s kořením v městě růst.
Usha a Kavita a ostatní dcery Mohanlala, byly od malička fascinovány světem koření. Vyrůstaly v obchodě, kde se učily rozpoznávat kvalitní koření a naslouchaly příběhům svého otce. Když Mohanlal zemřel, bylo na všech sestrách, aby pokračovaly v jeho odkazu. A ony nezklamaly.
Kavita Uscha a jejich sestry převzaly obchod a rozšířily ho na mezinárodní úroveň. Jejich koření bylo oceněno v Times of London, French Magazine a dalších. Dokonce byl o nich natočen dokumentární film "Spice Girls of India".
Dnes je obchod s kořením rodiny Verhomalů známý po celém světě. Kavita a její sestry nejenže pokračují v odkazu svého otce, ale také přidávají svou vlastní kapitolu do rodinného příběhu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.