Mutton Curry!, 50g

118 Kč 2 Kč / 1 g
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024

Mutton Curry je tajnou ingrediencí, která dodá vašemu jehněčímu pokrmu tu pravou orientální chuť a vůni!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mutton Curry je:

  • autentické - přímo těch nejlepších obchodníků z kořením v Indii
  • všestranné - ideální pro jehněčí, ale skvělá i pro jiné druhy masa a zeleninové pokrmy
  • kvalitní - vybrané bylinky a koření nejvyšší kvality pro nezapomenutelný gastronomický zážitek
  • čistě přírodní - bez aditiv a konzervantů


Vyzkoušejte Mutton Curry v receptu na Indické jehněčí a nechte se unést do kulinářského ráje plného bohatých chutí a vůní!

Složení: skořice, hřebíček, muškátový oříšek, černý kardamom, pepř, bobkový list, koriandr, chilli

Indické jehněčí

Budete potřebovat:

  • Jehněčí maso: 2 kg, např. z kýty nebo plece, na kostky.
  • Koření: Mutton Curry, česnek, pepř
  • Ostatní: Jablečný ocet, slunečnicový olej, cibule, konzervovaná rajčata krájená, sůl, třtinový cukr.

Jak na to?

  • Koření i s utřeným česnekem smíchejte v misce a jehněčí maso směsí posypte. Přilijte ocet a nechte marinovat 3 hodiny.
  • V hrnci osmažte maso na oleji, vyjměte a osmažte cibuli. Přidejte zbytek octa, maso, rajčata, sůl, cukr a vodu.
  • Dusíme v troubě předehřáté na 170 °C 2 až 2 a 1/2 hodiny. Podávejte s rýží.

Tip na nápoj: K tomuto jídlu si skvěle sedne silnější suché červené víno, třeba Malbeck!

koreni kavita (8)

Odkaz rodiny Mohanlal Verhomala

Mohanlal Verhomal byl synem obchodníka s kořením v malém indickém městě. Od mládí ho fascinovaly vůně a chutě, které jeho otec přivážel z různých koutů Indie. Mohanlal věděl, že indické koření má potenciál oslovit celý svět. S touhou rozšířit rodinný obchod se vydal na cestu, která změnila osud jeho rodiny i města, ve kterém žil.

Se sáčky s kořením a stál Mohanlal před pevností nebo palácem, dvěma místy, kde viděl turisty. Jeho charisma a znalost koření přilákaly pozornost, a když se o něm zmínil v průvodci, začal trh s kořením v městě růst.

Usha a Kavita a ostatní dcery Mohanlala, byly od malička fascinovány světem koření. Vyrůstaly v obchodě, kde se učily rozpoznávat kvalitní koření a naslouchaly příběhům svého otce. Když Mohanlal zemřel, bylo na všech sestrách, aby pokračovaly v jeho odkazu. A ony nezklamaly.

koreni kavita

Kavita Uscha a jejich sestry převzaly obchod a rozšířily ho na mezinárodní úroveň. Jejich koření bylo oceněno v Times of London, French Magazine a dalších. Dokonce byl o nich natočen dokumentární film "Spice Girls of India".

Dnes je obchod s kořením rodiny Verhomalů známý po celém světě. Kavita a její sestry nejenže pokračují v odkazu svého otce, ale také přidávají svou vlastní kapitolu do rodinného příběhu.

Návrh bez názvu

 koreni kavita (1)

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.