Garlic Masala! 50g

99 Kč 198 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
27.12.2024

Ta pravá Indie na vašem talíři! Lehká a pikantní chuť česnekové masaly se vám doslova vryje pod kůži.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Představujeme vám naši Garlic Masalu, kterou když ochutnáte, tak se budete cítit jako byste stáli přímo na indickém trhu s kořením.

Na co se můžete těšit?

Česnek, samozřejmě! Sušený česnek je tady hlavní hvězdou.
Pikantní paprika a chilli... pro tu správnou dávku ohně!
Koriandr: Pro komplexní a bohatou chuť.

Proč Garlic Masala?

Má univerzální použití. Vykouzlíte skvělé na zeleninové pokrmy, ale úžasné i na jehněčí a vepřové maso.

Je jemně pikantní. Díky chilli a paprice dodá vašim pokrmům tu správnou pikantnost, ale bez přehnaného pálivého efektu.

Autentická chuť Indie. Díky tradičnímu indickému receptu si připravíte pokrmy, jako byste byli přímo v Indii.

Snadné použití: Stačí jedna lžička a vaše jídlo se promění v exotický pokrm.

Recept na Jehněčí Česnekovou Masalu

Budete potřebovat:

  • 500g jehněčího masa
  • 4 lžíce Česnekové Masaly
  • plechovka kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti

Jak na to:

  1. Jehněčí maso nakrájíme na kousky a marinujeme v Česnekové Masale. Necháme odležet alespoň 30 minut.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidáme marinované jehněčí maso a osmažíme, podlijeme 2dl vody a chvíli povaříme. Pak přidáme kokosové mléko a pomalu dusíme do změknutí.
  4. Osolíme podle chuti a podáváme s rýží nebo chlebem naan.

Dobrou chuť!

koreni kavita (5)

Odkaz rodiny Mohanlal Verhomala

Mohanlal Verhomal byl synem obchodníka s kořením v malém indickém městě. Od mládí ho fascinovaly vůně a chutě, které jeho otec přivážel z různých koutů Indie. Mohanlal věděl, že indické koření má potenciál oslovit celý svět. S touhou rozšířit rodinný obchod se vydal na cestu, která změnila osud jeho rodiny i města, ve kterém žil.

Se sáčky s kořením a stál Mohanlal před pevností nebo palácem, dvěma místy, kde viděl turisty. Jeho charisma a znalost koření přilákaly pozornost, a když se o něm zmínil v průvodci, začal trh s kořením v městě růst.

Usha a Kavita a ostatní dcery Mohanlala, byly od malička fascinovány světem koření. Vyrůstaly v obchodě, kde se učily rozpoznávat kvalitní koření a naslouchaly příběhům svého otce. Když Mohanlal zemřel, bylo na všech sestrách, aby pokračovaly v jeho odkazu. A ony nezklamaly.

koreni kavita

Kavita Uscha a jejich sestry převzaly obchod a rozšířily ho na mezinárodní úroveň. Jejich koření bylo oceněno v Times of London, French Magazine a dalších. Dokonce byl o nich natočen dokumentární film "Spice Girls of India".

Dnes je obchod s kořením rodiny Verhomalů známý po celém světě. Kavita a její sestry nejenže pokračují v odkazu svého otce, ale také přidávají svou vlastní kapitolu do rodinného příběhu.

Návrh bez názvu

 koreni kavita (1)

Složení: Sušený česnek, paprika, chilli, koriandr.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.