Garlic Masala! 50g
Detailní popis produktu
Představujeme vám naši Garlic Masalu, kterou když ochutnáte, tak se budete cítit jako byste stáli přímo na indickém trhu s kořením.
Na co se můžete těšit?
Česnek, samozřejmě! Sušený česnek je tady hlavní hvězdou.
Pikantní paprika a chilli... pro tu správnou dávku ohně!
Koriandr: Pro komplexní a bohatou chuť.
Proč Garlic Masala?
Má univerzální použití. Vykouzlíte skvělé na zeleninové pokrmy, ale úžasné i na jehněčí a vepřové maso.
Je jemně pikantní. Díky chilli a paprice dodá vašim pokrmům tu správnou pikantnost, ale bez přehnaného pálivého efektu.
Autentická chuť Indie. Díky tradičnímu indickému receptu si připravíte pokrmy, jako byste byli přímo v Indii.
Snadné použití: Stačí jedna lžička a vaše jídlo se promění v exotický pokrm.
Recept na Jehněčí Česnekovou Masalu
Budete potřebovat:
- 500g jehněčího masa
- 4 lžíce Česnekové Masaly
- plechovka kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- Sůl podle chuti
Jak na to:
- Jehněčí maso nakrájíme na kousky a marinujeme v Česnekové Masale. Necháme odležet alespoň 30 minut.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme marinované jehněčí maso a osmažíme, podlijeme 2dl vody a chvíli povaříme. Pak přidáme kokosové mléko a pomalu dusíme do změknutí.
- Osolíme podle chuti a podáváme s rýží nebo chlebem naan.
Dobrou chuť!
Odkaz rodiny Mohanlal Verhomala
Mohanlal Verhomal byl synem obchodníka s kořením v malém indickém městě. Od mládí ho fascinovaly vůně a chutě, které jeho otec přivážel z různých koutů Indie. Mohanlal věděl, že indické koření má potenciál oslovit celý svět. S touhou rozšířit rodinný obchod se vydal na cestu, která změnila osud jeho rodiny i města, ve kterém žil.
Se sáčky s kořením a stál Mohanlal před pevností nebo palácem, dvěma místy, kde viděl turisty. Jeho charisma a znalost koření přilákaly pozornost, a když se o něm zmínil v průvodci, začal trh s kořením v městě růst.
Usha a Kavita a ostatní dcery Mohanlala, byly od malička fascinovány světem koření. Vyrůstaly v obchodě, kde se učily rozpoznávat kvalitní koření a naslouchaly příběhům svého otce. Když Mohanlal zemřel, bylo na všech sestrách, aby pokračovaly v jeho odkazu. A ony nezklamaly.
Kavita Uscha a jejich sestry převzaly obchod a rozšířily ho na mezinárodní úroveň. Jejich koření bylo oceněno v Times of London, French Magazine a dalších. Dokonce byl o nich natočen dokumentární film "Spice Girls of India".
Dnes je obchod s kořením rodiny Verhomalů známý po celém světě. Kavita a její sestry nejenže pokračují v odkazu svého otce, ale také přidávají svou vlastní kapitolu do rodinného příběhu.
Složení: Sušený česnek, paprika, chilli, koriandr.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.