Rozpustná káva Francouzská Vanilka, 70g
Související produkty
Detailní popis produktu
Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Ekvádoru!
Equadorská káva z regionu Loja připravená vymrazováním. Kávová zrnka se upraží, extrahuje se z nich extrakt a ten je redukován na velmi silný koncentrát. V tomto okamžiku je káva pořád ještě tekutá. Koncentrát se nechá zmrazit na -40 °C, pak následuje sublimace. Při přímé změně pevného skupenství v plynné se vytvoří krystalky. Ty pak stačí zabalit a expedovat.
Příprava:
Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C.Vařící voda přiraví kávu o její výraznou chuť. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
Balení: Znovuuzavíratelný sáček, 70g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.