Máte doma suchý vanilkový lusk a nevíte si rady? Nezoufejte, máme jednoduchý návod, jak udělat z tvrdého a suchého lusku zase krásně šťavnatý!
Jak oživit suchý vanilkový lusk?
Jednoduchý návod, jak si ze suchého lusku uděláte čerstvý! Stačí vám k tomu jen kvalitní alkohol a sklenička. Vnitřek lusku bude krásně měkký a bude vám připomínat vanilkovou pastu, se kterou se krásně pracuje.
Postup:
- Ustřihněte špičku suchého lusku.
- Skleničku na "panáka" nebo jinou malou úzkou skleničku naplňte do 1/3 vodkou.
- Lusk postavte do sklenky s vodkou ustřiženým koncem dolů (lusk bude na ponořeném konci stát v alkoholu).
- Nechte alespoň 24 hodin v temnu při pokojové teplotě. Lusk krásně změkne a vnitřek budete moct lehce vyškrábnout špičkou nože.
K oživení lusku můžete použít jakýkoli alkohol. Vodka je bez chuti a vůně. Naopak třeba brandy lusku propůjčí svoje zajímavé aroma.
Bohatý výběr vanilkových lusků najdete přímo tady