½ kg chřestu
1 lžíce balsamica
1 lžíce olivového oleje
3 lžičky Fleur de sel s vanilkou
několik kapek citronu
1. Umyjte chřest a odstraňte tvrdé konce.
2. Do velkého hrnce dejte vodu s citronem a přiveďte ji k varu. Ponořte stonky chřestu do vody a velmi rychle povařte, stačí asi jen 90 sekund.
3. Nalijte do cedníku a opláchněte velmi studenou vodou z kohoutku (nebo vložte do mísy s vodou a kostkami ledu). Studená voda zajistí chřestu jasně zelenou barvu, který pak bude krásně křupavý.
4. V malé misce rozšleháme vanilkovou sůl Fleur de sel s octem balsamico a olivovým olejem. Soli si případně přidejte podle chuti.
5. Chřest zálivkou pokapeme nebo s ní chřest promícháme. Podáváme teplé nebo studené, podle chuti :-)