Suroviny
Na kachnu:
1 kachní prsa
100g Třtinový cukr s vanilkou bourbon
2 vanilkové lusky nebo 1/2 lžičky vanilkové soli
1 čajová lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 lžička mleté kurkumy (nemusí být)
50 ml vody
2 čajové lžičky bílého vinného octa
1 lžíce olivového oleje
Mořská sůl
Mletý černý pepř
Cuketové carpaccio:
2 středně velké cukety
5 kávovýcch lžiček olivového olej
Mořská sůl smísená se špetkou mleté vanilky
Mletý černý pepř
Růžový pepř na ozdobu
Postup
Cuketové carpaccio :
Umyjte a osušte cukety
Odstraníme konce cuket a nakrájíme podélně na tenké plátky, můžeme použít škrabku na brambory
Dáme plátky do salátové mísy a posypeme s olivovým olejem
Ochutíme solí a pepřem
Jemně rozdrtíme některé kuličky z růžového pepře, smícháme s ostatními a dáme stranou.
Kachní prsa :
Rozdělte vanilkové lusky na půl, špičkou nože vyškrábněte semínka uvnitř lusků (nebo rovnou přidejte vanilkovou sůl) a na pánvi svařte s třtinovým cukrem a vodou po dobu několika minut dokud směs nezhoustne.
Pánev odstavte a připravte marinádu smícháním octa, koření a zbývající vody.
Kachní prsa osolíme a opepříme, přidáme do marinády a necháme marinovat alespoň dvě hodiny v ledničce .
Předehřejte troubu na 150 ° C.
Vyjměte kachní prsa z marinády a dejte marinádu stranou .
Kachní prsa orestujte na každé straně na vanilkovém oleji, a pak maso pečte po dobu 10 minut v rozehřáté troubě, občas podlejte.
Kachní prsa servírujeme na cuketovém carpaccio a posypeme připraveným růžovým pepřem.