Špaldová krupice s mletou vanilkou

Snídaně které známe z dětství. Granko a mléko vystřídala mletá, exotická vanilka a ovoce. Bez barev by to nebylo ono! Foodbloggerka Maria vanilku s velkou radostí používá denně – do kávy, do pečení, do vaření, do zmrzliny a podobně. Tentokrát vanilkou vylepšila jeden "retro recept".

1200x628_spaldova_kase_s_vanilkou

  • Budeme potřebovat:
  • 300ml mléka
  • 3-4PL špaldové krupice
  • 1čl mleté vanilky
  • ovoce podle chuti

Postup:

Do vroucího mléka postupně sypeme špaldovou krupici. Kdo má rád sladší, přidá cukr. Když přidáme mletou vanilku, není zapotřebí žádný cukr. Před podáváním posypeme hotovou krupici mletou vanilkou a dozdobíme ovocem. 

Co máte radší: Klasickou krupici s cukrem, máslem, grankem nebo zdravější (špaldovou) krupici s vanilkou a ovocem?
Dejte nám vědět!