Když budeme jíst ryby, budeme zdraví, říkala Marii její máma a učila ji tak od dětství správné životosprávě. Teď když jsem mámou já, dělám totéž, svěřuje se foodbloggerka Maria. Dbám na výběr zdravých potravin, tímto se snažím správně nasměrovat i své děti do budoucna. Lososa miluje celá moje rodina, snažím se ho připravovat na různé způsoby. Tentokrát jsem si vybrala kombinaci lososa s vanilkovou solí. Do této kombinace jsem šla po hlavě a nelituji, je to velká delikatesa! Vanilku velmi ráda používám do různých moučníků, postupně jsem ji začala zařazovat i do přípravy slaných pokrmů, jsou provoněné a dochucené exotikou.
Budeme potřebovat:
- 150g chlazeného lososa
- 1 citrón
- vanilková sůl - podle chuti
- bylinky - podle chuti
- olivový olej
- sezam
Jak na to:
Lososa si omyjeme, osušíme. Připravíme si menší pekáč, kuchyňskou troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Osušeného lososa si potřeme olivovým olejem, pokapeme citrónem a posypeme solí a vanilkovou solí, poprášíme mletým pepřem.
Připravíme si čerstvé bylinky - použila jsem koriandr, rozmarýn, petrželku. Připraveného lososa si vložíme do trouby, pečeme 7-10 minut.
Upečeného lososa si opět pokapeme citronem, dochutíme a provoníme vanilkovou solí a dozdobíme sezamem.
Vanilkovou sůl považuji za velmi důležitou ingredienci, dodá našemu receptu pro mnohé nepoznanou chuť. Nebojte se toho a vyzkoušejte ji také! Dejte nám vědět, jak vám chutnalo :-) Věříme, že hodně mooooc!
Dobrou chuť ❤️
Tip - jako přílohu jsem zvolila listovou zeleninu, brokolici na páře, avokádo a edamame.