Kokosové kuře s vanilkou

kokosové kuře

 800g kuřecích prsou nakrájených na kostky

250 g žampionů

1 střední bílá cibule

40cl kokosového mléko

2 lžíce vanilkového oleje

1 nebo 2 lžíce čerstvé smetany

Lžíce třtinového rumu

Mořská sůl

Mletý černý pepř

Mletá vanilka bourbon

Postup:

Kuřecí prsa nakrájená na kostky opepříme, osolíme a přidáme lžičku nebo dvě mleté vanilky. Prsa necháme dvě hodiny v chladu. Pak orestujeme na pánvi a zastříkneme rumem, podlijeme a podusíme.

Nakrájíme houby a cibuli a vše orestujeme na pánvi. Přidáme kokosové mléko, čerstvou smetanu a maso i s výpečkem. Společně chvíli provaříme. Dosolíme, dochutíme a přidáme špetku mleté vanilky, která nám posílí celkovou chuť.

Podáváme s bílou rýží nebo tagliatelli.

POZOR! Použijte jen vanilku bourbon! Jedině vanilka bourbon je výborná v masitých jídlech, ostatní druhy (včetně etylvanilinu) se používají ve sladkých jídlech.

 Tip: Kdo to má rád pálivé: Přidejte oblíbenou chilli pastu nebo papričku