800g kuřecích prsou nakrájených na kostky
250 g žampionů
1 střední bílá cibule
40cl kokosového mléko
2 lžíce vanilkového oleje
1 nebo 2 lžíce čerstvé smetany
Lžíce třtinového rumu
Mořská sůl
Mletý černý pepř
Postup:
Kuřecí prsa nakrájená na kostky opepříme, osolíme a přidáme lžičku nebo dvě mleté vanilky. Prsa necháme dvě hodiny v chladu. Pak orestujeme na pánvi a zastříkneme rumem, podlijeme a podusíme.
Nakrájíme houby a cibuli a vše orestujeme na pánvi. Přidáme kokosové mléko, čerstvou smetanu a maso i s výpečkem. Společně chvíli provaříme. Dosolíme, dochutíme a přidáme špetku mleté vanilky, která nám posílí celkovou chuť.
Podáváme s bílou rýží nebo tagliatelli.
POZOR! Použijte jen vanilku bourbon! Jedině vanilka bourbon je výborná v masitých jídlech, ostatní druhy (včetně etylvanilinu) se používají ve sladkých jídlech.
Tip: Kdo to má rád pálivé: Přidejte oblíbenou chilli pastu nebo papričku