Superstar mezi buchtami na plech! Višně dodají čokoládě ten správný šmrnc. Pokud zrovna není jejich sezóna, nebojte se sáhnout po rybízu, malinách nebo třeba arónii.
Budete potřebovat
Na višňový rozvar
Na perník
|
Na čokoládovou polevu
- 1 kelímek zakysané smetana
- 1 tabulka horké čokolády
Jak na to:
- Předehřejte troubu na 160 stupňů.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olej a všechno koření. Pak přimíchejte ostatní suroviny a celou směs důkladně promíchejte.
- Těsto vylejte na hlubší plech a pečte asi 40 minut.
- Mezitím si připravte rozvar z višní. Ovoce dejte do hrnce, zasypte cukrem, přiveďte k varu a nechte jemně probublávat, až se rozvaří. Propasírujte a rozmixujte. Přidejte želatinu podle návodu na obalu, ale přidáme jen polovinu potřebné dávky - nechceme, aby rozvar protekl celým koláčem a rozmáčel ho, proto jej takto z části zpevníme.
- Koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladit. Polijte připraveným rozvarem, nechte ztuhnout v lednici.
- Připravte si čokoládovou polevu: Čokoládu rozpusťte v horké lázni, poté ji přimíchejte do zakysané smetany. Rychle rozšlehejte a ihned nalijte na vychladlý koláč.