- 910 g smetanového sýra (mascarpone)
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky vanilkové pasty
- 1 čajová lžička z kukuřičné mouky
- 230 g čerstvé smetany
Spodní část cheesecaku:
- 125 g máslových sušenek
- 85 g měkkého másla
- 50 g cukru
Jak na to:
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a 50g cukru.
- Rovnoměrně pokryjte dno dortové formy touto směsí a dejte na 20 minut do lednice.
- Vyšlehejte 150 g cukru se smetanovým sýrem, přidejte vejce, vanilkovou pastu, kukuřičný škrob a promíchejte.
- Nakonec přidejte čerstvou smetanu. Dortovou formu s připraveným základem vyjměte z lednice a nalijte na ni smetanovou směs. Pečte asi 35 minut na 160 stupňů.
- Vypněte troubu a nechte dvířka trouby otevřené, aby se cheesecake uvnitř pomalu ochladil. Zabráníte tak vytvoření trhlin na povrchu.
- Na závěr ještě zchlaďte v lednici a podávejte s ovocem.
TIP: Ozdobte jahodami, malinami, borůvkami nebo červeným rybízem a přelijte vanilkovým sirupem.