Suroviny:
1 ananas, ideálně typu Victoria,
1 lžička růžového pepře, Jakákoli ovocná zmrzlina (několik kopečků)
120g třtinového cukru s vanilkou nebo 2 lžičky vanilkové pasty a 120g cukru
1 lžíce másla, 1/3 sklenice vody
Postup
Oloupeme ananas a nakrájíme na silnější plátky.
Plátky ananasu promícháme v třtinovém cukru s vanilkou.
Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmažíme plátky ananasu, dokud nejsou zkaramelizované na obou stranách. Vyjmeme a odložíme na talíř.
Zbylý cukr zkaramelizujeme na stejné pánvi, na které jsme dělali ananas. Do pánve přidáme pár polévkových lžic vody.
Cukr se rozpustí do sirupové konzistence, v této chvíli přidáme kuličky růžového pepře a dáme stranou odpočinout.
Ještě teplé ananasové plátky položíme na dezertních talíř spolu s kopečkem zmrzliny.
Pokapeme sirupem a růžového pepřem, ihned podáváme.
Dezert plný chuti, rychlý a snadný na přípravu.
TIP: Doplňte kopečkem domácí vanilkové zmrzliny!