Vanilkové věnečky

Vanilkové věnečky jaké svět neviděl! 

Vaši hosté budou zírat, takové věnečky ještě nejedli. Vaší tajnou ingrediencí je pravá vanilka.

Do krému přidáte dvě lžičky exotické vanilkové pasty a vůně vás okamžitě katapultuje do vanilkového nebe.

Recept na vanilkové věnečky

Na těsto
140 g hladké mouky, 4 vejce, špetka soli, 90 g másla nebo rostlinného tuku, 250 ml vody

Na krém
500 ml mléka
120 g cukru krupice
2 lžičky vanilkové pasty z ostrova Mauricius
150 g másla
4 lžíce rumu
2 vanilkové pudinky v prášku

Na polevu
150 g cukru moučka
2 lžíce horkého mléka
1 lžíce rumu

Jak na to:

  1. V rendlíku svařte vodu se solí a tukem. Jakmile se začne voda vařit a tuk je rozpuštěný, přisypejte mouku. Za stálého míchání povařte asi 5 minut. Pak těsto nechte odpočinou a občas ho promíchejte. Těsto musí být opravdu studené, nesmí zůstat teplé!
  2. Do chladné směsi postupně zašlehejte jedno vejce po druhém. Vejce vždy do těsta  důkladně zapracujte, až teprve pak do něj přidávejte další.
  3. Připravte si plech s pečícím papírem. Hotové těsto vlijte do sáčku na zdobení dortů. Ze zdobičky dělejte z odpalovaného těsta věnečky na připravený plech.
  4. Věnečky pečte při 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky nechte vychladnout.

Příprava krému:

  1. Mléko, pudinkové prášky, cukr a vanilkovou pastu svařte v hladký pudink. Pudink za stálého míchání nechejte vychladnout. Do změklého másla po částech zašlehávejte pudink a na závěr přidejte rum.
  2. Vychladlé věnečky rozkrojte vroubkovaným nožem a naplňte krémem.

Příprava polevy: 

Cukr, rum a horké mléko třete 10 minut v misce. Takto vzniklou polevou přelijte věnečky.

věnečky