Vanilkové věnečky jaké svět neviděl!
Vaši hosté budou zírat, takové věnečky ještě nejedli. Vaší tajnou ingrediencí je pravá vanilka.
Do krému přidáte dvě lžičky exotické vanilkové pasty a vůně vás okamžitě katapultuje do vanilkového nebe.
Recept na vanilkové věnečky
Na těsto
140 g hladké mouky, 4 vejce, špetka soli, 90 g másla nebo rostlinného tuku, 250 ml vody
Na krém
500 ml mléka
120 g cukru krupice
2 lžičky vanilkové pasty z ostrova Mauricius
150 g másla
4 lžíce rumu
2 vanilkové pudinky v prášku
Na polevu
150 g cukru moučka
2 lžíce horkého mléka
1 lžíce rumu
Jak na to:
- V rendlíku svařte vodu se solí a tukem. Jakmile se začne voda vařit a tuk je rozpuštěný, přisypejte mouku. Za stálého míchání povařte asi 5 minut. Pak těsto nechte odpočinou a občas ho promíchejte. Těsto musí být opravdu studené, nesmí zůstat teplé!
- Do chladné směsi postupně zašlehejte jedno vejce po druhém. Vejce vždy do těsta důkladně zapracujte, až teprve pak do něj přidávejte další.
- Připravte si plech s pečícím papírem. Hotové těsto vlijte do sáčku na zdobení dortů. Ze zdobičky dělejte z odpalovaného těsta věnečky na připravený plech.
- Věnečky pečte při 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky nechte vychladnout.
Příprava krému:
- Mléko, pudinkové prášky, cukr a vanilkovou pastu svařte v hladký pudink. Pudink za stálého míchání nechejte vychladnout. Do změklého másla po částech zašlehávejte pudink a na závěr přidejte rum.
- Vychladlé věnečky rozkrojte vroubkovaným nožem a naplňte krémem.
Příprava polevy:
Cukr, rum a horké mléko třete 10 minut v misce. Takto vzniklou polevou přelijte věnečky.