Během léta má foodbloggerka Maria ráda rychlé a osvěžující dezerty. Hlavně ty bez pečení: Tiramisu si s oblibou připravuji, je skvělou kombinací kávy a krému. Tímto receptem bych vám chtěla představit extrakt, který je přímo neodolatelný. Ti co ho znají, vědí o čem píšu. Jde o extrakt vanilka-káva, který si okamžitě získal nejenom mě, ale i manžela a blízké okolí. Intenzivní chuť kávy a vanilkového lusku dodává tiramisu skvělou chuť a vůni. Pojďme spolu připravit tiramisu, které vás zaručeně přesvědčí.
Budete potřebovat:
- 300ml expresso
- 250g mascarpone
- 50ml smetana ke šlehání
- 100g Philadelpia krém
- 2PL třtinový moučkový cukr
- 2pl Extrakt káva-vanilka - jedna do krému, jedna do Expressa
- balík podlouhlých piškotů
- kakao na posypání
Volitelné:
- pekanové ořechy
- pistácie v čokouhlí
Jak na to:
- Do hluboké misky si vylijeme expresso, extrakt káva-vanilka a zamícháme.
- Do připravené kávy si budeme postupně namáčet piškoty. Obvykle používáme hluboký plech na pečení, tentokrát jsem se rozhodla servírovat do dezertních sklenic. Je to méně pracné a vypadá to moc pěkně.
- Krém je důležité si připravit předem, zchlazený má lepší konzistenci i chuť. Krém si připravíme vymícháním všech surovin - mascarpone, smetany na šlehání, Philadelphie, moučkového cukru a extraktu vanilka-káva. Vznikne krásný krém plný kávové chuti, doplněný o vanilku, která se k tiramisu krásně hodí.
- Připravené dezertní sklenice plníme kávou nasáknutými piškoty. Následuje krém, postup zopakujeme, na piškoty vrstvíme krém, a tak dále až do naplnění sklenice. Na závěr poháry přesypeme kakaem a dozdobíme pistáciemi v čokouhlí.
- Sklenice doporučujeme nechat odležet v chladničce 5-7h, nejlépe přes noc, chutě se krásně propojí a vy si budete moci vychutnat skvělý dezert s dokonalou chutí kávy a vanilky.
Podělte se s námi o vaše zkušenosti s našim extraktem vanilka-káva. Do jakých receptů ho rádi používáte vy?