Vanilkové tiramisu bez vajec

Během léta má foodbloggerka Maria ráda rychlé a osvěžující dezerty. Hlavně ty bez pečení: Tiramisu si s oblibou připravuji, je skvělou kombinací kávy a krému. Tímto receptem bych vám chtěla představit extrakt, který je přímo neodolatelný. Ti co ho znají, vědí o čem píšu. Jde o extrakt vanilka-káva, který si okamžitě získal nejenom mě, ale i manžela a blízké okolí. Intenzivní chuť kávy a vanilkového lusku dodává tiramisu skvělou chuť a vůni. Pojďme spolu připravit tiramisu, které vás zaručeně přesvědčí.

Budete potřebovat:

  • 300ml expresso
  • 250g mascarpone
  • 50ml smetana ke šlehání
  • 100g Philadelpia krém
  • 2PL třtinový moučkový cukr
  • 2pl Extrakt káva-vanilka - jedna do krému, jedna do Expressa
  • balík podlouhlých piškotů
  • kakao na posypání

Volitelné:

  • pekanové ořechy
  • pistácie v čokouhlí

Jak na to:

  1. Do hluboké misky si vylijeme expresso, extrakt káva-vanilka a zamícháme.
  2. Do připravené kávy si budeme postupně namáčet piškoty. Obvykle používáme hluboký plech na pečení, tentokrát jsem se rozhodla servírovat do dezertních sklenic. Je to méně pracné a vypadá to moc pěkně.
  3. Krém je důležité si připravit předem, zchlazený má lepší konzistenci i chuť. Krém si připravíme vymícháním všech surovin - mascarpone, smetany na šlehání, Philadelphie, moučkového cukru a extraktu vanilka-káva. Vznikne krásný krém plný kávové chuti, doplněný o vanilku, která se k tiramisu krásně hodí.
  4. Připravené dezertní sklenice plníme kávou nasáknutými piškoty. Následuje krém, postup zopakujeme, na piškoty vrstvíme krém, a tak dále až do naplnění sklenice. Na závěr poháry přesypeme kakaem a dozdobíme pistáciemi v čokouhlí.
  5. Sklenice doporučujeme nechat odležet v chladničce 5-7h, nejlépe přes noc, chutě se krásně propojí a vy si budete moci vychutnat skvělý dezert s dokonalou chutí kávy a vanilky.

Podělte se s námi o vaše zkušenosti s našim extraktem vanilka-káva. Do jakých receptů ho rádi používáte vy?

vanilkove_tiramisu_bez_vajec