- 3 hrušky
- 50 ml javorového sirupu
- hrst vlašských ořechů
- 1lžička vanilkové pasty,
- 1 lžička skořice nebo kapka extraktu ze skořice
- 2 lžíce Amareta
- 1 dl bílého vína
- 2 dl vody
- 3 lžíce vanilkového cukru
Tři hrušky nakrájíme na měsíčky, zakápneme javorovým sirupem, přidáme lžičku vanilkové pasty, dvě lžíce Amareta a nasypeme ořechy. Vše promícháme a necháme nejméně půl hodiny odležet.
Do rendlíku nalijeme vodu, víno a cukr a svaříme. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme z plotny. Do cukrového rozvaru přendáme naložené hrušky včetně ořechů i javorového sirupu, ve kterém byly hrušky naložené.
Vše pečeme v troubě do změknutí. Podáváme se šlehačkou a kopečkem vanilkové zmrzliny.