- 225 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 225 g změklého másla
- 225 g krupicového cukru
- špetka soli
- 2 čajové lžičky mleté vanilky bourbon
- 4 vejce, pokojové teploty
Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Smíchejte mouku a kypřicí prášek a dejte stranou. Máslo, cukr a sůl dejte do mísy, přidejte mletou vanilku a vyšlehejte. Vejce prošlehejte vidličkou, nepřestávejte šlehat a pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Pečte asi 15–20 minut. Hotové muffiny nechte vychladnout na mřížce.