Jemná, krémová a neodolatelně voňavá – taková je pravá italská panna cotta, když ji připravíte s naší kouzelnou vanilkovou pastou. Stačí pár ingrediencí, minimum práce a výsledek? Budete koukat!
Vanilková panna cotta se rozplývá na jazyku, nádherně voní po vanilce a v kombinaci s jahodovým přelivem je dokonalou tečkou za každým jídlem.
💛 Vyzkoušejte tento jednoduchý recept!
Budete potřebovat:
- 3 plátky želatiny
- 50 g moučkového cukru
- 500 ml 40% smetany na šlehání
- 1 lžička Kouzelné vanilkové pasty
- Několik lžic vanilkového sirupu
- jahody na ozdobení
- olej na vymazání formiček
Jak na to:
1. Plátkovou želatinu dejte do misky se studenou vodou a nechejte nabobtnat. Připravte si čtyři malé formičky nebo skleničky, které velmi zlehka vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku, přidejte cukr a vanilkovou pastu. Směs přiveďte k varu a pak odstavte ze sporáku. Za stálého míchání přidejte vymačkanou želatinu.
2. Směs vlijte do připravených formiček a dejte na 4-6 hodin chladit, aby se zpevnily.
3. Těsně před podáváním vyndejte z lednice, vyklopte, ozdobte rozmačkanými jahodami a přelijte vanilkovým sirupem.
Vanilková panna cotta je s vanilkovou pastou daleko voňavější, než při použití klasického vanilkového lusku.
TIP: Z jahod připravte želé a panna cota bude mít dvě barevné vrstvy.