Mandlové nepečené minidortíky jsou ke kávičce jako stvořené! Připravíte si je velmi jednoduše a rychle. Když nemáte čas, ale honí vás mlsná, tyto minidortíky od foodbloggerky Marii jsou nejlepší volba.
Budete potřebovat:
Korpus:
- 100g mandlové mouky
- 3 PL mandlového másla
- 2 PL javorového sirupu
- 1-2PL kokosového oleje
Náplň:
- 125g mascarpone
- 70g zakysané smetany
- 3-4 PL moučkového cukru
- 1 čl. vanilkového extraktu
- 1 čl. agaru
Poleva:
- 50g mléčné čokolády
- 1 PL kokosového oleje
Na ozdobení: Ovoce - maliny, borůvky, ostružiny... do náplně + na ozdobu
Jak na to:
- Mouku, mandlové máslo, sirup a olej si smícháme a pomocí silikonových košíků připravíme korpus. Dáme na hodinu vychladit.
- Mezitím si připravíme náplň: Jednoduše si utřeme všechny ingredience z našeho seznamu. Vylijeme na košíčky, do kterých vložíme maliny, zalijeme zbylým krémem a opět zachladíme.
- Druhý den minidortíky zalijeme polevou, ozdobíme a hotovo. Jestli nechcete čekat do druhého dne, můžete minidortíky polít čokoládou hned, jak krém v lednici ztuhne.
Ke kávičce jako stvořené, na cesty či do školy. Inspirujte se a připravte si je i vy! Dejte nám vědět, jak se vám povedly!