Makový závin z tvarohového těsta s vanilkou a cejlonskou skořicí

Máme pro vás zdravější verzi klasického makového závinu. Použijeme jemný tvaroh a špaldovou mouku - díky tomu získáme závin plný bílkovin a vlákniny. Těsto provoníme vanilkovou pastou a cejlonskou skořicí, které mu dodají nezaměnitelnou chuť. 

Mlsejte zdravě! Makový závin s vanilkou a cejlonskou skořicí si zamilujete už jen pro tu úžasnou vůni během pečení!

makovy_zavin_z_tvarohoveho_testa

Budete potřebovat:

Těsto:

  • 250g jemného tvarohu
  • 2 PL másla
  • 120g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • sůl
  • kypřicí prášek do pečiva
  • vejce (k potření) + lupínky mandlí

Náplň:

Jak na to:

Mléko přivedeme k varu a do vařícího vsypeme mletý mák. Za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme a vmícháme ostatní suroviny. Vychladlou náplní plníme závin.

Ze všech surovin vypracujeme rukama nelepivé těsto, které necháme v lednici dvě hodiny odležet. Pak opatrně rozválíme. Potom naplníme makovou nádivkou, srolujeme, potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Takto připravený makový štrúdl pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů do zlatova.