Lotusky jsou prostě legenda! Jsou úžasné jak na mlsání tak do pečení. Koláčky jsou jednoduché a zvládnou je udělat i děti jako malé překvapení pro rodiče. Zkrátka, máme pro vás recept, který si ihned zamilujete!
Na 5 ks minikoláčků budeme potřebovat:
Korpus:
- 80g lotus sušenek
- 45g másla
- 1/2 čl. mleté skořice
Náplň:
- 250g jemného tvarohu
- 2 PL šlehačkové smetany
- 2 PL mascarpone
- 1 vejce
- 50g sladidla
- 1/2 PL kukuřičného škrobu
- 1 čl. vanilkového extraktu (můžete dát čistě vanilkový nebo vanilka&káva i vanilka&kakao)
- špetka soli
Poleva:
- rozpuštěná čokoláda
- jahody
Jak na to:
- Skořicové sušenky rozmixujeme na prach, přidáme skořici a rozpuštěné máslo. Promícháme. Pomocí formy na muffiny si vytvarujeme korpus mini cheesecaku. Pečeme 10minut při teplotě 170 stupňů.
- Nádivku na mini koláčky připravíme jednoduše vymícháním tvarohu, mascarpone, smetany a sladidla. Do této směsi přimícháme vejce, sůl, vanilkový extrakt a škrob. Nádivku nanášíme na korpus a spolu dále pečeme 40minut při teplotě 150 stupňů. Upečené a vychlazené odložíme do chladničky, nejlépe na noc. Nakonec nakrájeme jahody na malé kousky, uložíme je na koláčky a zalijeme rozehřátou čokoládou. Odložíme do chladničky na 3-4h. Dobrou chuť.