Koláčky které si budeme dnes s foodblogerkou Marií připravovat, se mohou podávat na různé varianty a způsoby. Hlavní ingrediencí je slaný karamel s příchutí čokolády, který má dokonale výraznou chuť a vůni. Recept je univerzální, náplň si můžete vybrat jakoukoli.
Budeme potřebovat:
- 400g špaldové hladké mouky
- 150g másla
- 150g řeckého jogurtu
- trocha vody
- 1 čl. mleté vanilky
- javorový sirup
- sklenku čokokaramelu
- pistácie k posypání
- K dozdobení - ovoce, bílá čokoláda
Jak na to:
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, následně zabalíme do fólie a dáme zachladit. Těsto odpočívá v chladničce 30minut. Připravíme si sklenici, pomocí které budeme vykrajovat kruhy. Do středu spodní části koláčku ukládáme náplň, v našem případě slaný karamel s příchutí čokolády, nádivku přikryjeme druhou (horní) částí koláčku. V poslední fázi ho zamačkáme vidličkou, ukládáme na plech s pečícím papírem. Koláčky pečeme 20-25minut na 180 stupňů.
- Po upečení je teplé přelijeme javorovým sirupem, posypeme pekanovými ořechy a moučkovým cukrem. Je to skvělá pochoutka jen tak ke kávičce nebo jako snack na cesty. Vláčné a měkké bývají i druhý den (zůstanou, pokud dělám dvojnásobnou dávku).
Dobrou chuť přejeme!