"Kokos je přece láááska!" Volá Maria a dodává: "Tento kokosák jsem se chystala už dlouho a koukám, podařil se parádně, jen se po něm zaprášilo. A mám pro vás také recept ☺️. Určitě si ho zkuste připravit, ke kávičce je jako stvořený."
Budete potřebovat:
Na korpus:
- 2 celá vejce
- 50g sladidla podle chuti
- 50g másla
- 100g hořké belgické čokolády
- 50g hladké špaldové mouky
- 15g holandského kakaa
- špetka vanilkové soli
- vanilkový lusk
Náplň:
- 70g strouhaného kokosu
- 30ml ovesného salku
- 10ml mléka
Poleva:
- 50g 100% čokolády
- 2PL mléka
Postup:
- Připravíme si všechny ingredience na korpus. Cukr, vajíčka, rozpuštěné máslo s čokoládou, vanilkovou solí a vanilkou si utřeme na hladké těsto, přidáme prosátou mouku s kakaem a vylijeme na mini pekáč. Ten můj má rozměr 19x17cm. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
- Náplň si připravíme jednoduše smícháním kokosu, salka a mléka. Na upečený korpus naneseme kokosovou nádivku, jemně přitlačíme a necháme koláč odležet. Cca po 4h koláč zalijeme kokosák čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Hotovo. Dobrou chuť.