Cheesecake čtverce se slaným karamelem a špaldovými preclíky. Preclíky použila foodbloggerka Maria na ozdobu cheesecaku poprvé, ale určitě ne naposled. "Moc mě bavila chuť slaného karamelu, opražených arašídů a preclíků," říká Maria.
Budete potřebovat:
Korpus:
- 150g máslových sušenek
- 75g másla
Náplň:
- 120g ricotty
- 120g smetany ke šlehání
- 100g zakysané smetany
- 150g mascarpone
- 75g moučkového cukru
- 1 vajíčko
- špetka vanilkové soli
- 1čl mleté vanilky
- 1čl agaru
Poleva:
- 2 PL slaného karamelu
- hrst arašídů - nesolených
- špaldové preclíky
Jak na to:
- Máslové sušenky si pomixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si čtvercovou pečící formu 24x24cm, pomocí lžíce vytvarujeme sušenkový korpus. Připravený základ na koláč pečeme 10minut na 170stupňů. Odložíme.
- Nádivku si nachystáme předem, potřebujeme pokojovou teplotu. Na nízkých otáčkách si vyšleháme ricottu, mascarpone, smetanu na šlehání a zakysanou smetanu s cukrem. Nakonec do krému přimícháme domácí vajíčko, vanilkovou sůl, mletou vanilku. Agar přisypeme na závěr.
- Krém vylijeme na předpečený korpus, pečeme 50minut na 180 stupňů. Upečený a vychlazený koláč odložíme na noc do chladničky.
- Dochucujeme a zdobíme až druhý den. Nejprve na koláč vylijeme slaný karamel: Poléváme nepravidelně, malou lžičkou. Doporučuji slaný karamel přihřát, lépe se s ním bude pracovat. Arašídy si opečeme na suché pánvi, následně zasypeme preclíky a arašídy.
Co na recept říkáte? Líbí se vám tato kombinace? Doporučujeme vyzkoušet co nejdříve!