Krásný návrat do dětství, kdy se z babiččiny kuchyně linula vůně skořice a vanilky. Prostě neexistoval víkend bez tohoto jablečníku! Chutě zůstávají stejné jako kdysi, avšak dnes Maria přidává nové suroviny: Pravou cejlonskou skořici a mletou vanilku.
Budeme potřebovat:
Na korpus:
- 400g hladké špaldové mouky
- 250g másla
- 3-4 PL moučkového cukru
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 3 PL bílé řeckého jogurtu
- 1 čl. mleté vanilky
Na náplň:
- 1kg jablek
- 1 PL cejlonské skořice
- 2-3 PL kokosového cukru
Jak na to:
- Z uvedených ingrediencí si vypracujeme těsto na korpus. Těsto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 1-2hodiny.
- Mezitím očistíme a nastrouháme jablka a zasypeme je skořicí a cukrem. Odložíme stranou.
- Polovinu těsta vyválíme a pomocí válečku ho přeneseme do kulaté pečící formy. Korpus propícháme vidličkou a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.
- Druhou polovinu těsta si vyválíme a vykrájíme z těsta kvítky. Na horký korpus přidáme nastrouhaná a dochucená jablka, na ně dáme kvítky a potřeme vajíčkem. Pečeme dalších 30minut při teplotě 180 stupňů.