Úžasný tip na dezert pro jednoho, to tu ještě nebylo! Připravíte si cheesecake se skořicí jednoduše a rychle. Ke kávičce v práci je jako stvořený. Hlavní ingredience je cejlonská skořice. Pojďme společně na to:
Budete potřebovat
Korpus
- 30g máslových sušenek
- 15g másla
- 1 čl. cejlonské skořice
Náplň
- 2PL mascarpone
- 1PL zakysané smetany
- 2PL šlehačky
- 1PL moučkového cukru
- 1PL hladké mouky
- špetka vaší oblíbené mleté vanilky
Poleva
- 20g bílé čokolády
- 1PL kokosového oleje
Jak na to
- Rozpuštěné máslo vmícháme do rozmixované směsi sušenek se skořicí. Směs natlačíme do zapékací formičky. Korpus pečeme 10 minut na 180 stupňů.
- Vymícháme mascarpone se zakysanou a šlehačkou. Přidáme cukr, vanilku a prosátou mouku. Opatrně naposledy promícháme.
- Připravený krém si vylijeme na předpečený korpus a pečeme 55minut na 150 stupňů.
- Na závěr cheesecake polijeme čokoládovou polevou a zachladíme.
Podáváme druhý den při dobré kávičce. Dozdobíme lotuskovými sušenkami, které se ke skořicovému korpusu skvěle hodí. Dobrou chuť přejeme!