Cheesecake se skořicí pro jednoho

Úžasný tip na dezert pro jednoho, to tu ještě nebylo! Připravíte si cheesecake se skořicí jednoduše a rychle. Ke kávičce v práci je jako stvořený. Hlavní ingredience je cejlonská skořice. Pojďme společně na to:

1200x628_cheesecake_skorice

Budete potřebovat

Korpus

Náplň

  • 2PL mascarpone
  • 1PL zakysané smetany
  • 2PL šlehačky
  • 1PL moučkového cukru
  • 1PL hladké mouky
  • špetka vaší oblíbené mleté ​​vanilky

Poleva

  • 20g bílé čokolády
  • 1PL kokosového oleje

Jak na to

  1. Rozpuštěné máslo vmícháme do rozmixované směsi sušenek se skořicí. Směs natlačíme do zapékací formičky. Korpus pečeme 10 minut na 180 stupňů.
  2. Vymícháme mascarpone se zakysanou a šlehačkou. Přidáme cukr, vanilku a prosátou mouku. Opatrně naposledy promícháme.
  3. Připravený krém si vylijeme na předpečený korpus a pečeme 55minut na 150 stupňů.
  4. Na závěr cheesecake polijeme čokoládovou polevou a zachladíme.

Podáváme druhý den při dobré kávičce. Dozdobíme lotuskovými sušenkami, které se ke skořicovému korpusu skvěle hodí. Dobrou chuť přejeme!