Cheesecake se dá upéct i ozdobit na tisíc způsobů a vždycky chutná úžasně! Parádně se hodí na oslavu nebo jen tak ke kávičce. Do korpusu jsme kromě sušenek přimíchali i arašídové máslo s kakaem. Jedním slovem boží!
Budete potřebovat:
Korpus:
- 220g máslových sušenek
- 1PL arašídového másla
- 1 čl. kakaového prášku třídy 20/22
- 80g másla
Náplň:
- 500g mascarpone
- 180g zakysané smetany
- 250g jemného tvarohu
- 80g kokosového cukru
- 1 čl. agaru
- 1 čl. mleté vanilky
- 1 vejce
Poleva:
- 80g tmavé čokolády
- 1 PL kokosového oleje
Jak na to:
- Máslové sušenky si rozmixujeme na jemný prášek, přidáme máslo, arašídové máslo a kakao.
- Připravíme si kulatou pečící formu o průměru 24-26cm. Z připravené směsi vytvarujeme korpus.
- Korpus si předpečeme na 10minut při 170stupních. Nádivku připravíme jednoduše smícháním všech ingrediencí.
- Vylijeme na předpečený korpus, dále pečeme 45-50minut při 150stupních. Takto upečený koláč necháme úplně vychladit, zalijeme čokoládovou polevou a je hotovo.
Nejlepší je cheesecake druhý den! Dobrou chuť přejeme!