Cheesecake s arašídovým máslem a kakaem

Cheesecake se dá upéct i ozdobit na tisíc způsobů a vždycky chutná úžasně! Parádně se hodí na oslavu nebo jen tak ke kávičce. Do korpusu jsme kromě sušenek přimíchali i arašídové máslo s kakaem. Jedním slovem boží!

1200x628_cheesecake_kakao

Budete potřebovat:

Korpus:

 Náplň:

  • 500g mascarpone
  • 180g zakysané smetany
  • 250g jemného tvarohu
  • 80g kokosového cukru
  • 1 čl. agaru
  • 1 čl. mleté ​​vanilky
  • 1 vejce

Poleva:

 Jak na to:

  1. Máslové sušenky si rozmixujeme na jemný prášek, přidáme máslo, arašídové máslo a kakao.
  2. Připravíme si kulatou pečící formu o průměru 24-26cm. Z připravené směsi vytvarujeme korpus.
  3. Korpus si předpečeme na 10minut při 170stupních. Nádivku připravíme jednoduše smícháním všech ingrediencí.
  4. Vylijeme na předpečený korpus, dále pečeme 45-50minut při 150stupních. Takto upečený koláč necháme úplně vychladit, zalijeme čokoládovou polevou a je hotovo.

Nejlepší je cheesecake druhý den! Dobrou chuť přejeme!