"Pokud kokosák, tak pořádný - heslo mého manžela." Směje se Maria. "Vždy se mu snažím připravit kokosák, který je kokosově kokosový od „hlavy po patu“. Kokos najdeme v korpusu, v náplni či v polevě. Kombinace hořké čokolády, kokosu a vanilky je pohádková. Pojďme spolu na recept:"
Korpus:
- 75g hořké čokolády nad 75%
- 50g ovesných vloček
- 1 bílek
- 40g strouhaného kokosu
- 40g mandlové mouky
- 20g másla
Průměr pečící formy je 20cm. V prvním kroku si rozmixujeme všechny suroviny ze seznamu. Pomocí lžíce vytvarujeme korpus, který pečeme 10minut na 180 stupňů.
Ingredience na náplň:
- 125g mascarpone
- 120g zakysané smetany
- 20g vanilkového moučkového cukru
- 10ml smetany ke šlehání
- 5 PL strouhaného kokosu
- 1/2 čl. vanilkového extraktu
- 1 celé vajíčko
- 1 PL hladké špaldové mouky
Jak na to:
- Náplň si připravíme vyšleháním mascarpone se šlehačkou, vanilkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přimícháme zakysanou smetanu, vajíčko a nakonec prosátou mouku s kokosem.
- Připravenou náplň vylijeme na předem upečený korpus. Celý koláč pečeme 55minut na 150 stupňů.
- Po dopečení necháme kokosový cheesecake úplně vychladit.
- Druhý den přelijeme rozpuštěnou čokoládou, posypeme kokosem a dozdobíme ovocem.
I když je koláč sladký, chuť je vyvážena šťavnatými malinami. Dejte nám vědět, jak se vám koláč povedl!