Nejlepší a nejjednodušší bábovka jakou jste kdy ochutnali! Vláčná, jemná, voňavá a expres rychle hotová!
TIP : Z toho stejného těsta se dají udělat i boží muffiny :-)
- 4 banány
- 1 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek krupicového cukru nebo javorového sirupu
- 1 a půl hrnku polohrubé mouky
- hrst mletých vlašských ořechů
- 1-2 lžičky vanilkové pasty
- 2 lžíce kakaa třídy 20/22
- šťávu z půlky citronu
- prášek do pečiva
- špetka vanilkové soli
Jak na to:
- Troubu si předehřejte na 150 stupňů a připravte si vymazanou formu na bábovku.
- Banány rozmačkejte vidličkou, přidejte vanilkovou pastu a šťávu z citronu. V druhé míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny, pak postupně zašlehávejte olej.
- Rozmačkané banány přidejte k vaječné směsi, přisypejte všechny zbývající ingredience včetně vanilkové soli a ušlehejte jemně krémové těsto.
- Třičtvrtiny těsta vlijte do formy, do zbytku těsta prosejte 2 lžíce kakaa třídy 20/22 a zamíchejte.
- Tmavou směs nalijte do formy na tu světlou. Vezměte špejli a zlehka obě směsi promíchejte. Vytvoří se zajímavé mramorování.
- Pečte 30-40 minut, hotovou bábovku poznáte tak, že se kraje odlepují od formy.