Na linecké těsto:
- 200g másla
- 100g moučkového cukru
- 300g hladké mouky
- 2 žloutky
- cukr s mletou vanilkou na posypání
- vanilkový extrakt - 2 kávové lžičky
Příprava lineckého těsta s vanilkou
Hladkou mouku prosejte na vál, přidejte změklé máslo, cukr, žloutky a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto.
Těsto pevně zabalte do potravinářské folie a dejte odpočívat na noc do chladničky.
Druhý den...
Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 160°C. Plech si vyložte pečícím papírem. Linecké těsto vytáhněte z lednice a ještě chladné je vyválejte na tenký plát. Vykrajujte různé tvary lineckého cukroví a dávejte je na plech. Pečte asi 10 minut, upečené těsto poznáte tak, že je narůžovělé. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout na rovné podložce nebo na husté mřížce. Linecké nedávejte na nerovné povrchy, zkroutilo by se vám a už byste kolečka neslepili dohromady.
Upečené linecké cukroví potřete marmeládou (nejlépe jahodovou) a kolečka spojte.
Kolečka namáčejte v misce s rozpuštěnou čokoládou a pak obalte kokosem.